Reiserapport frå Japan


Reisen bort 

Me starta dagen med og møte opp på sola halv 9 om morgonen for å komme oss på et fly 10.40. Itte og kommet oss gjennom sikkerhetskontrollen styrer Sonja oss bort til taxfreen for så å finne ut at me ikkje kan bruke den før me kjem oss til gardermoen. Derfor endte med opp med å finne ut at me måtte gjennom sikkerhetskontrollen 1 gang til. Andre gangen gjennom blir Brage stoppet i sikkerheten må gå gjennom sekken, medan eg ventar på Brage går Gerd Elin og Sonja bortover i drøs. Når dei ser tilbake og me ikkje kom bak snudde dei og fant oss kjapt. Etter nokre gode kleinhets-latter kom med oss til gaten og til gardermoen. 

Etter ein tur innom tax freen kom me oss til gaten og ombord til fyrste langflyvning. Når ein skulle ombord gjekk me gjennom businessclass for å friste Sonja som trudde det var der me skulle vere. Flyet kom seg avgårde og itte litt skjerm opplæring av Brage satte me på nokre filmar og kom oss gjennom. Flyet landa i Dubai og me kom oss gjennom sikkerhetskontrollen og på vei til neste gate. Flyplassen var stor og me tok tog for å komme oss til gaten. 

Fekk oss på flyet og fekk i oss eit måltid før me fekk oss litt søvn. 7 timar seinare og eit nytt fly måltid var me 1,5 time fra Japan. Flyet landa og me kom oss inn på flyplassen. Etter å bli litt kokt i hovude av alle kontrollene fekk me henta bagasjen og blei henta av Ole Bjarne Tråsdahl, kom oss til Kobe og fekk oss mat. 

 

 

Søndag,  fyrste heile dagen 

Der me alle våkna med litt/mykje jetlag fra 2-4 på natta og forskjelligt om me fekk sove videre. Kom oss gjennom natta fordeom og kom oss opp i 8 tida klare for å bli med i kirka på søndagsskolen og gudstjeneste. Det er også nokre elever fra fjellhaug som er her i japan, som me fekk hilse på der nokre var kjentfolk. Me fekk gått litt rundt i nabolaget og sjå heilt vanlige hus og kulturen. Veldig tett budd, kan ikkje tenke seg til kos tett dei bur før ein får oppleve det. Ut på ettermiddagen var det ut på middag med familien Tråsdahl. Der me fekk smake tradisjonell japansk mat som var lett å ete for alle. Kom oss tilbake til leiligheten der me bur og er klare for ein tur til Kyoto imorgon.